• Hotel Matts is a hotel and apartment hotel in Matinkylä Espoo which is suitable for business travelers, families and is also pet friendly.
Kassiopeia.fi / Hotel Matts / Tervetuloa

Tervetuloa Hotel Mattsiin!

Hotel Matts on Espoon Matinkylään avautuva uusi hotelli, jossa on on 192 skandinaavisen tyylikästä hotellihuonetta ja 77 kalustettua, eri kokoista huoneistoa. Avaamme loppuvuodesta 2020. 

Ravintolassamme Frejassa nautit raikkaita makuelämyksiä ja kattokerroksen saunoissa rentoudut lomallasi tai hengähdät arjen keskellä. Sijaitsemme keskellä luonnonläheistä ja aktiivista  Espoota, lähiympäristömme tarjoaakin paljon monipuolisia aktiviteetteja ja palveluita kaikenikäisille. 

Hotel Matts kuuluu Kassiopeia Hotel & Restaurants -ketjuun

Hotellimme taustalla on Kassiopeia Hotels & Restaurants, joka on vuonna 1997 perustettu suomalainen yritys. Matts on Kassiopeian kolmas hotelli ja ensimmäinen pääkaupunkiseudulla. Yrityksen kaksi muuta hotellia, maisemahotelli Hotel Levi Panorama ja kodikas Hotel K5 Levi sijaitsevat Suomen Levillä.  

Uusi Tynnyripuisto

Hotel Mattsin yhteyteen valmistuu uusi puistoalue, Tynnyripuisto, josta muodostuu lähivuosina toiminnallinen ja viihtyisä alue Espoon Matinkylässä. Tynnyripuisto pitää sisällään hotellikorttelin länsipuolelle suunnitellun Meri-Matin koulun ja pohjoispuolelle sijoittuvan Matinkylän uuden uimahallin. Tynnyripuiston valmistuttua alue tarjoaa viihtyisän ympäristön ja monipuoliset palvelut niin paikallisille espoolaisille kuin kotimaan ja ulkomaan matkailijoille.  

Uusi vehreä Tynnyripuiston alue Espoon Matinkylässä pitää sisällään mm. hotellin ja uimahallin.

Haluamme olla vastuullinen toimija

Suosimme vihreitä arvoja ja käytämme aurinkoenergiaa osana energiantarvettamme. Hotel Mattsin Suomenlahdentien puoleisessa ulkoseinässä on useita aurinkopaneeleita, joiden energiaa hyödynnetään hotellin jokapäiväisessä toiminnassa. Aurinkoenergian vähäpäästöisyys tukee meitä tavoitteessamme suosia mahdollisimman ekologisia vaihtoehtoja.   

Kierrätämme ja lajittelemme jätteet huolellisesti koko hotellissa ja taistelemme ruokahävikkiä vastaan ravintolassamme. Valaistuksessa hyödynnämme Led -valaisimia, joiden energiantarve on pienempi kuin tavallisilla valaisimilla. Osassa hotellimme tiloissa käytetään lisäksi liiketunnistinvalaistusta.   

Hotellihuoneissamme ei ole kertakäyttöisiä kosmetiikkapakkauksia, käytämme täyttöpulloja.  

Majoitu hotellissa tai huoneistossa lemmikin kanssa

Kulkeeko lemmikkisi aina mukana? Hotel Matts on lemmikkiystävällinen hotelli ja kutsuu koko perheenne tervetulleeksi. Tarjoamme mukana majoittuville lemmikeille tassupyyhkeet, vesikipot ja pienen herkkupussin. Hotellin ympäristössä on hyvät ulkoilumaastot. Merenrantaan on noin 2 km ja lähimpään koirapuistoon, Rantametsän koirapuistoon on matkaa noin 2 km.  

Espoo on täynnä nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina -tervetuloa!  

Koira hotellihuoneen sängyllä Hotel Mattsissa, joka tarjoaa lemmikkiystävällisiä huoneita ja huoneistoja Espoon Matinkylässä.

Hotelli monipuolisten palveluiden äärellä

Hotellimme sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien ja palveluiden Matinkylässä. Olit sitten aktiviteettien-, shoppailun-, kulttuurin- tai luonnonystävä, löydät itsellesi sopivaa tehtävää, nähtävää ja nautittavaa Espoosta. Vieraile luonnonhelmassa Nuuksion Kansallispuistossa Espoossa, lähde juoksulenkille merenrantaan tai ostoksille kauppakeskus Iso Omenaantutustu kulttuuritarjontaan tai vietä päiväsi golfaten Espoon viheriöillä. Kokeile Skipperi -kaupunkiveneitä ja lähde matkaan merenranta kahvila-ravintola Nokkalan Majakalta tai vietä kahvihetki ihaillen merimaisemaa.  

Lapsiperheille tarjoaa jännitystä ja toimintaa lähellä oleva Duudsonit Activity Park tai koko perheen elokuvahetkiä tarjoava Finnkino Omenassa. Kulttuurinystäville löytyy useita museoita ja näyttelyitä lähialuille. Tutustu lisää Visit Espoon kotisivuilta. 

Historiaa Matinkylän alueesta

Matinkylän nimen historia ulottuu 1500-luvulle, jolloin alueella sijaitsi Mattbyn kylä. Keskiaikainen nimi Mattby perustui kylän suurimman talon nimeen Matt tai Matti ja sen 1580-luvulla omistaneeseen Matts Nilssoniin. Hotel Matts onkin nimetty kunnioittamaan alueen pitkiä perinteitä.   

Mustavalkoinen kuva kalastajasta Matinkylän rannassa, jonka läheisyydessä Hotel Matts sijaitsee.
Kuvaaja: Tallgren Bruno Kuva: Espoon Kaupunginmuseo

Espoo pähkinänkuoressa

Espoo on vuonna 1972 perustettu Suomen toiseksi suurin kaupunki, jossa asuu 288 000 asukasta (syyskuu 2019). Espoon alueella on ollut asutusta kuitenkin jo noin 8000 vuoden ajan. Espoon pinta-ala on maalla 312 km² ja vesistöissä 216 km². Espoossa on 165 saarta ja 95 järveä sekä merenrantaa 58 km. Espoon kulttuurimaisemat, ympäristö ja luontoalueet vaikuttavat hieman Suomelta pienoiskoossa!  

Etäisyyksiä

Matinkylän metroasema: 0,1 km | Ostoskeskus Iso-Omena: 0,3 km Elokuvateatteri Finnkino Omena: 0,3 km | Matinkylän jäähalli: 1 km | Duudsonit Activity Park: 0,3 km | Merenrantakahvila Nokkalan Majakka: 1,8 km | Matinkylän uimaranta: 1,9 km  |  Espoon modernin taiteen museo EMMA: 5,7 km | Otaniemi: 7,8 km | Espoo Metro Areena: 4,8 km | Tapiola Golf – lähin golfkenttä: 6,5 km | Ulkomuseo Seurasaari: 12 km | Matinkylän uimahalli – aukeaa 2021: 0,1 km| Helsingin keskusta: 13 km | Helsinki-Vantaan lentokenttä: 29 km